Alle Scholen verzamelen

Meld je klas nu aan voor deze gratis activiteit op 28 mei 2021. Het aantal plaatsen is beperkt.

Wanneer: vrijdag 28 mei 2021
Voor wie: groepen 7 en 8 van alle scholen die deelnemen aan Het Techniekmenu
Kosten: gratis
Aanmelden: Er is ruimte voor 5 schoolklassen, meld je dus snel aan!

Het Techniekmenu werkt actief samen met de TU Delft om uitdagend onderzoekend en ontwerpend leren vorm te geven. Het Techniekmenu haakt daarom graag aan bij het initiatief Alle Scholen Verzamelen van het Wetenschapsknooppunt van de TU Delft.

Tijdens ‘Alle Scholen verzamelen’ zijn groep 7 en 8 echte onderzoekers! Zij verzamelen data, die gebruikt worden bij een groot onderzoek. Dit jaar gaan we aan de slag met het onderwerp waterkwaliteit samen met Stichting Drinkable Rivers.

Door heel Nederland gaan kinderen op vrijdag 28 mei 2021 rivieren, kanalen, beekjes en sloten onderzoeken. Op deze manier kunnen we zien hoe het gaat met de gezondheid van ons water. Hoe beter het met onze rivieren gaat, hoe beter het met de natuur en omwonenden rond de rivier gaat. Helpt jouw klas mee met dit onderzoek?

Er is ruimte voor 5 schoolklassen vanuit het Techniekmenu die gratis kunnen deelnemen. Meld je snel aan!

Informatie en aanmelden

Inschrijving geopend voor 2021
De inschrijvingen voor Alle Scholen Verzamelen 2021 zijn geopend! Je kunt je als leerkracht inschrijven voor de 2021-editie. Enkele weken van te voren ontvang je een onderzoekspakket en alles wat je met de klas nodig hebt om je goed voor te bereiden op het onderzoek (source: TU Delft). Ga naar de website voor informatie en aanmelding.

Drinkable Rivers & AlleScholenVerzamelen! 2020
Bekijk de leuke video over Alle scholen verzamelen 2020