Groep 6

Keuze uit twee opties. Klik op de titel om te switchen tussen de beschrijvingen.

Wat • De Kinderboeken Ontwerpbox voor groep 6 is gekoppeld aan het boek Silas de Wolf.
• In de begeleide lesmodule staat de productie en vooral het gebruik van drinkwater centraal. Leerlingen worden uitgedaagd na te denken hoe afvalwater slimmer hergebruikt kunnen worden. De beste oplossingen per klas worden gepresenteerd aan Dunea. Zie hier een introductiefilmpje. Als voorbereidende activiteit kan gratis de excursieles Van bron tot kraan bij Dunea worden geboekt. Deze lesmodule is samen met drinkwaterbedrijf Dunea ontwikkeld.
Wanneer • Week 40 en 41 2022 (ontwerpbox Kinderboekenweek)
• week 41, 44, 45 en 46 2022 (begeleide les).
Waar Op school
Wie Ant Brandenburg

LEGO Education Eenvoudige en aangedreven machines: met deze set leren kinderen de fundamenten van eenvoudige en motorgestuurde machines, structuren en mechanismen. De leerlingen werken tijdens de lessen in tweetallen. Voor meer info zie de instructievideo van Brick your classroom.
Handleidingen
Download de handleiding met links naar de instructievideo en meer.
Handleiding eenvoudige machines (pdf)

Wat LEGO Education Education Eenvoudige en aangedreven machines
Wie Met deze set kunnen verschillende lessen worden uitgevoerd van ca. 45 minuten. Leerlingen kunnen echter grotendeels zelfstandig aan de slag. De leerkracht verzorgt de LEGO lesssen. Juf Linda van Brick your classroom heeft voor het gebruik heldere instructievideo’s gemaakt.
Wanneer Scholen kunnen de LEGO leerlijn voor een periode van 2-3 weken gebruiken. De LEGO leerlijn is het hele schooljaar beschikbaar.
Waar Op school
Reserveren Rechtsreeks bij het Techniekmenu

Op de hoogte blijven van ons aanbod?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief