Groep 7

Keuze uit twee opties. Klik op de titel om te switchen tussen de beschrijvingen.

Wat • De Kinderboek Ontwerpbox voor groep 7 is gekoppeld aan het boek De Ontdekkingsreiziger.
• In de begeleide les staat de wegwerpmaatschappij centraal. Leerlingen gaan nadenken over manieren om producten een lagere levensduur te geven. Dit kan o.a. door verkoop van tweedehands spullen in een kringloopwinkel, reparatie en nieuwe producten te maken van afgedankte spullen. Leerlingen gaan zelf ook nieuwe producten ontwerpen en maken van afgedankte kringloopspullen. Deze lesmodule wordt samen met kringloopwinkels ontwikkeld.
Wanneer • Week 40 en 41 in 2022 (ontwerpbox Kinderboekenweek)
• Week 13-17 in 2023 (begeleide les)
Waar Op school
Wie Toos Bartels

LEGO Education Spike Prime is een combinatie van LEGO bouwelementen, gebruiksvriendelijke hardware en een intuïtieve, op Scratch gebaseerde programmeertaal. Onderzoek een uitdaging, ontwerp een model, bouw een prototype en test deze net zolang tot je de oplossing gevonden hebt. Dankzij de vele aansluitingspunten op de hub, de motoren, de sensoren en de nieuwe grote bouwelementen zijn leerlingen minder tijd kwijt met bouwen en hebben ze meer tijd om te leren.

Handleidingen
Handleiding SPIKE Prime (pdf, met video)
Over de set Spike Prime (Word)

Wat LEGO Education Spike Prime
Wie Met deze set kunnen verschillende lessen worden uitgevoerd van ca. 45 minuten. De leerkracht verzorgt de LEGO lessen. Juf Linda van Brick your classroom heeft voor het gebruik heldere instructievideo’s gemaakt.
Wanneer Scholen kunnen de LEGO leerlijn voor een periode van 2-3 weken gebruiken. De LEGO leerlijn het hele jaar beschikbaar.
Waar Op school
Reserveren Rechtstreeks bij het Techniekmenu

Op de hoogte blijven van ons aanbod?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief