Groep 8

Keuze uit twee opties. Klik op de titel om te switchen tussen de beschrijvingen.

Wat • De Kinderboek Ontwerpbox voor groep 7 is gekoppeld aan het boek De Ontdekkingsreiziger.
• In de begeleide les gaan leerlingen zich verdiepen in windenergie door windmolens te bouwen, te onderzoeken hoeveel energie en nieuwe wieken e ontwerpen en uit te testen.
Wanneer • Week 40 en 41 in 2022 (ontwerpbox Kinderboekenweek)
• Week 10, 11 en 12 in 2023 (begeleide les)
Waar Op school
Wie Toos Bartels

LEGO Education BricQ Motion Prime biedt een heel scala aan activiteiten om kinderen te helpen natuurkunde in actie te ontdekken in de context van sport. De set daagt kinderen uit om hun wetenschappelijke onderzoeksvaardigheden toe te passen om bewijs te leveren van de verandering in de beweging van een object op basis van zijn kracht en massa. Hier passen ze de drie bewegingswetten van Newton toe bij het ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van een oplossing waarbij twee objecten botsen.

Handleidingen
Handleiding BrickQ Motion Prime (pdf, met video)
Over de set BrickQ Motion Prime (Word)

Wat LEGO Education BricQ Motion Prime
Wie Met deze set kunnen verschillende lessen worden uitgevoerd van ca. 45 minuten. De leerkracht verzorgt de LEGO lesssen. Juf Linda van Brick your classroom heeft voor het gebruik heldere instructievideo’s gemaakt.
Wanneer Scholen kunnen de LEGO leerlijn voor een periode van 2-3 weken gebruiken. De LEGO leerlijn is het hele schooljaar beschikbaar.
Waar Op school
Reserveren Rechtstreeks bij het Techniekmenu

Op de hoogte blijven van ons aanbod?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief