Om het grote belang van technologie in onze samenleving te laten zien, zijn bijna 300 basisschoolleerlingen van groep 7 dit schooljaar te gast op het Corbulo College in Voorburg. Op 15 november jl. keken groep 7 leerlingen van basisschool Balans uit Den Haag hun ogen uit in het Corbulab, het onderwijs-innovatielab van het Corbulo College. Onder de indruk van allerlei technische innovaties zoals VR, drones, robots en zelfs een 3D-geprinte roze pump gingen de leerlingen, na de introductie door vakdocenten, zelf aan de slag.

Waterstof is de toekomst en hoewel veel leerlingen van waterstof hadden gehoord, was de les over waterstofauto’s zeer verhelderend, ook voor de begeleiding. De kinderen maakten zelf waterstof door water te splitsen in zuurstof en waterstofgas. Hier bleek veel energie voor nodig. Door de waterstof vervolgens gecontroleerd in aanraking te brengen met zuurstof ontstond niet alleen water, maar kwam ook energie vrij waarmee een miniatuur waterstofauto ging rijden. Wat een eureka moment!

De kennismaking van basisschoolleerlingen met technologie is een samenwerking tussen Stichting Techniekmenu en het Corbulo College. Stichting Techniekmenu verzorgt voor 15 scholen in de gemeente en omgeving het wetenschap & technologie onderwijs. Het Corbulo College is een moderne VMBO techniekschool waar de Makers van de Toekomst worden opgeleid. Op school is naast (innovatieve) techniek veel aandacht voor design.

Kinderen laten auto rijden op waterstof