Op vrijdag 20 januari zijn 8 leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Driemaster uit Voorburg gestart met de Talentenklas. De Talentenklas laat praktisch ingestelde leerlingen via uitdagende praktijkworkshops hun talenten ontdekken en kennis maken met verschillende beroepen. In opdracht van De Driemaster verzorgt Harrie Ozinga van Stichting Techniekmenu de programmering. Het programma is niet alleen leuk en leerzaam, maar helpt leerlingen bij de keuze van het voortgezet onderwijs. Deze eerste workshop was direct een bijzondere: het maken van een ets naar aanleiding van een zelfportret.

Gastdocent en kunstenaar Rens Krikhaar van Zee Vol Verhalen ging deze middag aan de slag met de leerlingen en leerkrachten om hun creatief vermogen te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Nadat de leerlingen een zelfportret met behulp van een spiegel getekend hadden, krasten zij de tekening over op een plastic plaat met etspennen en spijkers. Daarna rolden zij inkt over de plastic plaat. Toen begon het echte werk; het verwijderen van overtollig inkt van de plastic plaat met kranten. Een vies klusje, maar geen probleem voor deze leerlingen. Ze waren uiteraard benieuwd naar het eindresultaat. Met behulp van Rens drukten de leerlingen de tekening af met een etspers. Vol trots werden de etsen gepresenteerd aan elkaar. De leerlingen vonden de workshop niet alleen leuk, maar ook zeer leerzaam, met dank aan Rens.

Juf Donna en juf Tessa waren ook zeer te spreken over de workshop: “Hoewel het weekend voor de deur stond, deden de leerlingen deze middag geïnteresseerd en enthousiast mee. We vinden het zeer fijn dat onze leerlingen op deze manier de mogelijkheid krijgen om te proeven aan verschillende beroepen. De workshops in de Talentenklas helpen de leerlingen zeker bij de keuze van een vervolgopleiding.”

Kunstenaar Rens laat leerlingen het eindresultaat zien